Αφιέρωμα: Οι καλύτερες εφαρμογές cloud του Android για αποθήκευση των αρχείων σας

Τώρα πια που πολλοί χρήστες υπολογιστών έχουν εκτός από τον βασικό τους υπολογιστή και κάποιο smartphone, tablet ή laptop, οι εφαρμογές που επιτρέπουν online αποθήκευση των αρχείων είναι πάρα πολύ χρήσιμες. Για αυτό άλλωστε οι εταιρείες που προσφέρουν cloud υπηρεσίες αποθήκευσης αυξάνονται συνεχώς και πλέον περιλαμβάνουν πολύ σημαντικά ονόματα όπως αυτά της Google και της Microsoft. Για να αποφύγετε, λοιπόν, να κουβαλάτε ένα usb stick ή την κάρτα SD οπουδήποτε κι αν πάτε, μπορείτε απλά να ανεβάσετε τα σημαντικά αρχεία σας, τις φωτογραφίες και τα έγγραφά σας στον online αποθηκευτικό σας χώρο που σας προσφέρουν οι παρακάτω υπηρεσίες για εύκολη πρόσβαση. Έτσι σας δίνεται η δυνατότητα να συγχρονίσετε τα δεδομένα σας ανάμεσα σε διαφορετικές συσκευές. Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, τις καλύτερες cloud based εφαρμογές αποθήκευσης για το Android:


1. Dropbox
Online αποθήκευση αρχείων με το Dropbox για Android Το Dropbox είναι το πιο δημοφιλές πρόγραμμα online αποθήκευσης αρχείων αυτή τη στιγμή στο web. Σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε φωτογραφίες, έγγραφα, video, αλλά και άλλα είδη αρχείων ελεύθερα στον προσωπικό σας χώρο. Σας δίνει 5 GB ελεύθερου χώρου ενώ σας επιτρέπει να σώσετε απευθείας τα attachments των mail σας στο Dropbox. Υπάρχει επίσης add on για τον Dolphin browser. Τέλος, μπορείτε να μοιαστείτε τα αρχεία σας με άλλους χρήστες Dropbox ή να ενεργοποιήσετε αυτόματο ανέβασμα των φωτογραφιών που τραβάτε με το smartphone σας. Η βαθμολογία της εφαρμογής στο Google Play Store είναι 4,6/5 και έχει εγκατασταθεί 10.000.000 – 50.000.000 φορές.


2. Google Drive
Google Drive για Android: αποθηκεύστε τα αρχεία σας onlineΗ Google έχει μπει δυνατά στο χώρο της online αποθήκευσης αρχείων με το Google Drive. Μπορείτε να συνδεθείτε εύκολα στην εφαρμογή αυτή με το Google account σας, χωρίς επιπλέον εγγραφές, και σας προσφέρει 5 GB δωρεάν για να αποθηκεύσετε όλα τα αρχεία σας. Το Google Docs είναι ενσωματωμένο στο Google Drive επομένως μπορείτε εύκολα να διαβάσετε και να επεργαστείτε αρχεία office online ακόμα και εάν δεν έχετε κάποιο συμβατό πρόγραμμα. Επίσης μπορείτε να διαβάσετε αρχεία PDF, ή να μετατρέψετε εικόνες με κείμενο σε αρχεία κειμένου της Google. Η βαθμολογία της εφαρμογής είναι 4,1/5 και έχει εγκατασταθεί 5.000.000 – 10.000.000 φορές.


3. SkyDrive
Skydrive για το Android για αποθήκευση αρχείων και μοίρασμα onlineΤο SkyDrive είναι η νέα απάντηση της Microsoft στις εφαρμογές cloud για το Android. Η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα βολική και προσφέρει 7 GB αποθηκευτικού χώρου. Μπορείτε να ανεβάσετε εύκολα όλα τα αρχεία σας, αν και οι κανονισμοί της Microsoft είναι ιδιαίτερα σκληροί και περιλαμβάνουν απαγορεύσεις για οτιδήποτε σχετίζεται με γυμνές φωτογραφίες, πορνογραφικό ή άλλο περιεχόμενο που μπορεί να θεωρηθεί παράνομο. Αυτοί οι κανονισμοί δημιούργησαν ερωτήματα στην κοινότητα των χρηστών σχετικά με το πόσο ιδιωτικά είναι τα δεδομένα που ανεβάζει κανείς και κατά πόσο είναι “προσωπικός” ο online χώρος που δίνει το skydrive. Υποθέτουμε όμως ότι οι όποιες παραβάσεις θα εντοπίζονται μόνο εάν επιλέξετε να μοιραστείτε τα δεδομένα σας με άλλους δημόσια. Φυσικά η εφαρμογή επιτρέπει μαζικό ανέβασμα των φωτογραφιών και των αρχείων σας όπως και οι προαναφερθείσες εφαρμογές. Η βαθμολογία της εφαρμογής είναι 4,4/5 και έχει εγκατασταθεί 100.000 – 500.000 φορές.


4. Box
Αποθηκεύστε τα αρχεία σας online με το Box για το AndroidΤο Box είναι άλλη μια πολύ δυνατή εφαρμογή αποθήκευσης και μοιράσματος αρχείων online. Σας επιτρέπει να ανεβάζετε και να επεξεργάζεστε τα αρχεία σας online, να τα μοιράζεστε με τους συνεργάτες σας και φυσικά να τα διαβάζετε από την Android συσκευή σας. Ο διαθέσιμος δωρεάν αποθηκευτικός χώρος είναι 5 GB ενώ οι δημιουργοί του Box ισχυρίζονται ότι τα πάντα κρυπτογραφούνται κατά το κλείσιμο της εφαρμογής για αυξημένη ασφάλεια. Μάλιστα, όπως θα δείτε στη σελίδα της εφαρμογής στο Google Play Store η εφαρμογή διαφημίζεται ως ιδανική για εταιρείες. Η εφαρμογή είναι συμβατή με περισσότερες από 50 εφαρμογές για Android ώστε να μπορείτε να σώζετε γρήγορα τα αρχεία σας ενώ υπάρχει και σχετικό add on για τον Dolphin Browser. Η βαθμολογία του Box στο Google Play είναι 4,3/5 και έχει εγκατασταθεί 1.000.000 – 5.000.000 φορές.


 

Αυτές είναι οι κυριότερες προτάσεις στο χώρο της cloud αποθήκευσης αρχείων για το Android. Επειδή όμως κάθε μέρα ξεπηδούνε καινούριες προτάσεις, εάν δείτε κάτι που σας ενδιαφέρει αφήστε ένα σχόλιο.

Tags: , ,

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Όλα τα νέα για το Android